Interactieve Theatervoorstelling

Een interactieve voorstelling van rappers die de dialoog met het publiek aan durven. Vanuit je theaterstoel doe je mee met je mobiele telefoon en draag je rechtstreeks bij aan de vijf thema's van de freestylers en muzikanten op het podium. Dat is de voorstelling “In Rap en Roer!”

Kleinkunst en hiphop samen

“In Rap en Roer!” wordt gemaakt met de akoestische muziek van In’t Veld en de beats en lyrics van MC DRT. Stichting InnerCircle heeft hen opdracht gegeven om een verbinding te maken tussen jongerencultuur en theaterpubliek. Vijf thema's komen aan de orde: Klimaat, maatschappij, lekker eten, vrijheid en humor. Niels van der Schaaff tekent voor de regie. 

Speellijst in Rap en Roer!

Stad Zaal Datum
Lelystad Agora Theater 10 september première Video registraties uit de show in de Agora
Dronten Theater De Meerpaal 23 september Video registraties uit de show in de Meerpaal
Almere Corrosia Film en Expo 17 oktober Video registraties uit de shows in de Corrosia
Utrecht ZIMIHC Zuilen 8 november
Lelystad Utopodium 15 november
Apeldoorn Gigant 14 maart 2021
Utrecht ZIMIHC Zuilen 27 maart 2021
Apeldoorn Theater Orpheus 19 juni 2021
Klik op een theaterlink en koop je ticket direct

Nieuwerwetsch geslaagde cross-over

Is het hiphop met akoestische instrumenten of kleinkunst in een modern jasje. Op de EP Nieuwerwetsch doet het antwoord op die vraag niet langer terzake. MC DRT en In't Veld zijn er in geslaagd om de chemie van de samenwerking om te zetten in een verrassend authentiek album. Alle handtekeningen zijn herkenbaar. De teksten van DRT, de gitaarpartijen van Johan Fransen, de stem van Caroline. Maar het is ook nieuw. Haar accordeon die een snerpend refrein in een trapsong speelt. DRT met het onmiskenbare geluid van de heren van In't Veld. Johan in een elektrische Motown solo. Je herkent het allemaal direct en toch weer niet. De muzikanten zijn er in geslaagd elkaar de ruimte te geven om zichzelf te zijn. Het resultaat is alleszins de moeite van het beluisteren waard. 

Koop hier de CD Nieuwerwetsch in een fraai 2-luiks digipack

ARTLABS

Stichting InnerCircle heeft met deze voorstelling het doel om verbindingen tot stand te brengen tussen kunstenaars die elkaar van nature niet ontmoeten. Zo krijgen we ook publiek dat elkaar van nature niet vanzelf tegenkomt. 

De Artlabs zijn ontwikkeld om jou als muzikant, dj, beatboxer, grafity artist, danser, beeldend kunstenaar of rapper de kans te geven om je eigen werk eens te delen met anderen

In Rap en Roer stelt daarbij alles wat er in huis is aan jou ter beschikking. Toffe docenten, prof muzikanten, goede software en tijd om jouw plan te realiseren. 

Wil je meedoen aan een van de shows. Dat kan. Kies uit jouw werk iets wat binnen de 5 thema's van de show past en maak een podiumplan met de regisseur. Planning: check de Facebookpagina.

Kom langs! Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

MC DRT x INT VELD

MC DRT aka Dirk Ries is een Nederlandstalige, underground Hiphop artiest en rapt sinds de eind jaren '90. Begon in groepsverband met oa Ali B. en Jerome XL onder de naam 'DC13' en werkte in die periode samen met Opgezwolle, DEF-P, Lange Frans,en vele anderen.
Tot 2006 een zeer beruchte naam in het freestyle-battle circuit waar DRT 4x de 'Breathe Control' toernooien in Leiden won en 2x de Almeerse rapbattles. Hij stond in de finales van zowel de BNN Spitt battles (2004) als de 'Freestyle Frenzy' van Punchout (2013). In 2005 werd DRT benoemd tot de 1e Stadsrapper van Nederland en sindsdien is hij zichtbaar actief op het culturele front binnen zijn stad Almere. Huidig frontman van het freestyle collectief 'Improversum' en anno 2020 weer overal te zien met nieuw materiaal.

MC DRT aka Dirk Ries

Rap 

Johan Fransen speelt vanaf zijn 13e jaar gitaar. Na een vooropleiding conservatorium op te jonge leeftijd, koos hij voor het eeuwigdurende praktijkpad. Hij is sinds zijn 15e actief als leadgitarist, sessie- en studiomuzikant. In 2015 was hij de grondlegger van de band In't Veld en sindsdien maakte hij 4 albums met Caroline. Johan schrijft composities op akoestische en elektrische gitaren, al dan niet gekoppeld aan een effectapparaat. Op Nieuwerwetsch hoor je hem van een heel andere kant. Met zijn onmiskenbare subtiele handtekening dansen en swingen de Motownsolo's de plaat af. Ook MC DRT  vindt de ruimte  in zijn jazzy improvisaties. Dit is een mix die aan alle kanten klopt.   

Johan Fransen

Gitaar

Joost van den Akker is sinds 2017 bassist bij In’t Veld. Hoewel hij al eerder liet zien dat hij meer kan dan baslijnen schrijven, heeft deze man zich op dit album ontwikkeld als de onbetwiste dirigent van het geheel. Hij is niet alleen de bruggenbouwer tussen de teksten van DRT en In't Veld en de arrangeur van de digitale beats, maar ook de bassist die het voor elkaar krijgt om Johans jazzy wendingen volledig aan te voelen en versterken. Ook Caroline's expirimentele trap hiphop partij is door hem geinspireerd. Joost zorgt voor een lekker ontspannen sfeertje en zoals gebruikelijk in zijn omgeving: zodra de muziek begint, krijg je zin in dansen. Het is een vlakke vloer in de meeste zalen.. Neem je blauwe schoenen maar mee.

Joost van den Akker

Bas en Beats

John Kakiay zag als kind zijn ooms in een band spelen en het drumstel trok ‘m direct aan. Op de basisschool mocht hij in de klas de maat “voor” tikken, en hij hield er nooit meer mee op. Slagwerk werd zijn ding voor altijd, eerst drumles en daarna percussie.Johns soms stevige, soms subtiele maar vooral ook speelse en ontspannen spel zorgt voor een solide basis. De kleinste man van het gezelschap is het (hart) ritme van de band.Hoewel hij pas rond zijn 18e begon in bandjes, heeft John het grootste cv van allemaal. Hij heeft in binnen- en buitenland gespeeld met o.a. Driftkikker (o.a. in voorprogramma van Hans Dulfer,Wouter Hamel), Tasha (Tasha’s World), Sharon den Adel (Within Temptation) en Hans van Eijk (Jumping Jewels).

John Kakiay

Percussie

contact

  In't Veld
www.intveld.net 
MC DRT
www.drt.nu
Stichting InnerCircle
www.innercircle.nl
Studio
Bunt Studio 
www.buntstudio.nl
Fotografie
Claudia Kamergorodski
www.watchthis.tv

Thank you! Your message has been sent.
Unable to send your message. Please fix errors then try again.

Onze Sponsoren

In Rap en Roer! zou niet mogelijk zijn zonder bijdragen van deze culturele fondsen. 
Stichting InnerCircle dankt ook alle sponsoren die liever anoniem wensen te blijven.